Gratis fragt ved ordre over 599.-

30 dages returret

4,6 på Trustpilot

Indbygningsspot til Vådrum

Find og køb nemt dine lovlige indbygningsspots til vådrum her hos Easy-light.dk. Du finder et stort udvalg af spots til badeværelse til gode priser.

Lovlige indbygningsspot til vådrum – Praktisk og god belysning

Indbygningsspot til vådrum som badeværelset eller bryggers er utrolig populære af flere årsager. For det første giver det en effektiv belysning og samtidig pænere overflader med skjulte indbygningsspots. Spots er især populære i eller omkring spejlet på badeværelset da det giver en super flot effekt. Her på siden finder du stort set alt i indbygningsspots til vådrum, og vi vejleder dig gerne til at overholde de gældende regler for installation af lys i vådrumsspots.

Forskellige zoner, forskellige regler for indbygningsspots i vådrum

Dit badeværelse er delt op i 4 zoner, de går fra den vådeste zone til den tørreste, de forskellige zoner kræver indbygningsspots til vådrum med forskellige IP klassificeringer. Zone 0 er steder der er under vand eller f.eks badekarret eller gulvet og de første 10 cm op af væggen i bruseren. Her kræves det at alle lamper eller LED lys er markeret med IP67.

Zone 1 går fra f.eks. kanten af badekarret og op til 2,25. I brusekabinen er det alt fra 60 cm over brusehovedet. Dette kræver indbygningsspots til vådrum med IP44 certificering. Zone 2 er alt hvad der grænser op til zone 1 med en radius på 60 cm. Ud fra håndvasken måles zone 2 også med samme radius. Her er et sprøjte tæt indbygningsspot til vådrum, mærket med IP24 godkendt

Zone 3. Er loftet over 2,25 meter fra gulvet og ellers ikke i en af de andre zoner, så gælder samme regler for montering af downlight som i resten af boligen, og du behøver derfor ikke købe indbygningsspots til vådrum specifikt. IP Klassificeringen fortæller hvor vandtæt lampen er, og som du kan se af ovenstående, så skal din lampe være mere vandtæt, jo mere udsat for vand den kan være.

De bedste LED indbygningsspots i 2021

Skip to content