LED cykel baglygter

Led cykel baglygter er utrolig vigtig for din sikkerhed i trafikken. Selvom du tror, man sagtens kan ses, når man kører på cykel, kræver det kun én uopmærksom bilist.

 

Cykel baglygte med LED

En cykel baglygte skal være rød, og man kan få nogle, der både er smarte og energibesparende, med LED. Man kan få baglygter til cykel, der er USB-opladelige –hvis man tager cyklen i skole eller på arbejde, kan man altså lade den op med en power-bank så man er klar, når man kører hjemad.

Markedet for cykellygter er stort, for siden den 4. februar 2012 er det lovpligtigt at bruge dem. I Danmark har vi lange perioder med mørke dage, og derfor er det ekstra vigtigt at man bliver set – og ikke bare med reflekser.

Røde cykel baglygter med LED kan fås i flere forskellige typer, små og runde eller lange og firkantede. Det vigtigste er, at de under hele cykelturen er opladede og sidder fast på cyklen. LED er så energibesparende, som det kan blive.

Med en cykelbaglygte holder du dig selv og andre sikker i trafikken – det er derfor ikke kun dig selv, du gør en tjeneste, men alle omkring dig. Uanset størrelsen på cyklen skal der være lygter både foran og bagpå, hvis den skal ud i trafikken; det gælder også børnecykler.

Der findes forskellige former for baglygter – alternativet til led baglygterne er feks magnet lygter ( som vi i øjeblikket ikke sælger på Easy-light.dk)

Cykel baglygte til MTB

Man kan måske undre sig over, hvorfor man skal bruge cykellygter til MTB, også kendt som mountainbike, når nu man kører rundt ude i skoven. Det er rigtig nok, at der ikke kører bilister rundt mellem stammerne på mountainbike sporet, men man skal hen til sporet på én eller anden måde – og ofte kan man lige så godt bruge turen som cykelopvarmning.

Cykel baglygter til mountainbike kan sagtens være diskrete størrelser, man evt. kan tage af og putte i rygsækken eller lommen, når man er ude på sporet og det er lyst. Men bedst er det nu at holde lygterne på, så andre cyklister stadig kan se én, når skumringen kommer.

Uanset om man kører i byen eller på mountainbike spor, så er det en god idé at se efter, om ens lygter virker, inden man begiver sig ad sted.

Skip to content