Gratis fragt ved ordre over 599.-

30 dages returret

4,6 på Trustpilot

Kundeservice: +45 9387 3600

logo

MTB lygter til den aktive familie

Er du klar til at give den gas når det igen bliver mørkt om aftenen – har du allerede godt lys til din Mountainbike? Hvis ikke så er det med at få købt en eller 2 MTB lygter som giver masser af lys på den mørke sti. Hos Easy-light finder du alle de cykellygter du kan tænke dig og køb til Danmarks billigste priser. Sig til vi er klar med at rådgive dig om dit køb af lygte!!

Kraftige MTB lygter til mørkekørsel

Kraftige MTB lygter til vild mørkekørsel, natkørsel, aftenkørsel – det er vanvittig udfordrende og der bliver testet nogle grænser af som du/I ikke har gjort før – man får rigtigt testet sine færdigheder på ujævnt terræn, mens du har mulighed i farten for at nyde den smukke natur ved nattetid.

Det kan I ved at køre mørkekørsel på mountainbike med et par kraftige cykellygter til MTB. Når I kører mountainbike om natten – altså mærkekørsel – så skal I først og fremmest være opmærksomme på følgende ift. at køre sikkert:

  • Sørg for at køre sammen med andre.
  • Undgå at blænde modkørende med for stærkt lys.
  • Vis respekt for skovens fauna og dyreliv.
  • Kør kun i skove, hvor det er lovligt.

Det unikke ved mørkekørsel på mountainbike er, at dit syn bliver begrænset, og dermed skærpes dine sanser på en helt anden måde. Det føles fedt og ekstremt udfordrende. Du skal dog altid sørge for, at sikkerheden er i orden. Derfor anbefaler vi altid kraftige og driftssikre lygter til MTB, så du både kan få en sikker og unik oplevelse. Læs mere om valg af gode MTB cykellygter længere nede.

Bedre sikkerhed med gode MTB cykellygter

Hvorfor er det egentlig så vigtigt at investere i gode MTB lygter til din cykel? Jo, nu skal du høre. Du skal have 2MTB lygter foran på din MTB. De skal være der både for din og for andres sikkerhed.

De skal dels hjælpe dig med at blive set. Det er klart. Jo stærkere (med høj lumen) og bedre MTB lygter, du har på cyklen, des nemmere er det for andre at få øje på dig – især hvis du kører skovkørsel på din MTB om natten.

De har derudover også den vigtige opgave, at de skal hjælpe dig med at se det terræn, du kører på. Faktisk behøver det ikke være helt mørkt for, at det er nødvendigt. Det gælder især, hvis du kører på meget ujævnt terræn med stubbe, sten og mange små sving. For din sikkerhed er det derfor naturligvis nødvendigt, at du vælger en kraftig mtb forlygte. Den er en uvurderlig hjælp, når du skal orientere dig i mørket.

2 forlygter

Du skal, som sagt, have 2 lygter foran, når du kører på MTB-tracks. Hos Easy-light anbefaler vi anbefaler, at de 2 MTB lygter, du skal have foran, skal sidde på hhv. cykelstyret og på din hjelm. Den forlygte du sætter på styret skal som minimum være 800 lumen men vi anbefaler at du benytter en lygte med 4 led ( ca 4000 lumen). Den mtb lygte til hjelm som vi  vil anbefale er en lygte med 2 Led ( dvs. ca 2000 lumen) eller derover. Men husk antallet af LED og de opgivne Lumen  på lygterne er ikke altid det afgørende – kvalitet ag LED, batteri der benyttes, hvordan spredningen af lyset i lygten er også faktorer der er afgørende for lygtens performance.

Ved et valg efter vores anbefaling ovenfor, er du sikret allerbedst, når du kører mountainbike. Du vil således have en kraftig MTB lygte, der fungerer som en pandelampe, der følger dit syn, når du drejer hovedet og på styret vil der konstant være én, der peger ligefrem.

Det er altså absolut ikke ligegyldig, hvad du vælger. Hos Easy-Light kan du finde et stort udvalg af MTB lygter af meget høj kvalitet. Vi tør godt love, at du kan finde de helt rette, der matcher netop dine behov, det terræn og de lysforhold, du suser afsted i. Med cykellygter til MTB som dem, du kan finde her hos Easy-Light, er der ingen grænser for, hvor sent på aftenen, du kan køre din mountainbike.

Disse cykellygter-MTB er til dig, der ønsker at udfordre dig selv og gøre din mountainbike tur endnu mere udfordrende og eventyrlig og samtidig vide dig tryg ved, at du får en superfed og sikker oplevelse. Med kraftige MTB cykellygter (på min. 800 lumen) kan du nemlig vove dig ud når som helst på døgnet.

Hvor mange MTB lygter skal man have – Skovkørsel

Når du skal vælge den rigtige MTB lygte til din natkørsel, skal du først og fremmest gøre op med dig selv, hvor mange cykellygter MTB, du skal bruge. Det anbefales, at du som minimum har én MTB lygte, hvis du udelukkende skal køre i skovene og minimum tre MTB lygter, hvis du også skal køre på vej. Som udgangspunkt er den bedste MTB lygte til natkørsel den, der kan sidde på hjelmen. Sådan får du med en slags pandelampe et overblik over vejenes forløb og det ujævne terræn.

Hvis du også skal køre på vej, er det dog ekstremt vigtigt, at du ikke bare har en MTB lygte på hjelmen, men også et par cykellygter, som er monteret på cyklen både foran og bagpå. Det er ikke nok at have en kraftig MTB lygte på hjelmen og så et MTB lys bagpå cyklen. Hvis du kigger til siden, bagud eller ned mod jorden, følger dit MTB lys nemlig med dig, og så vil du ikke være synlig for eventuelle modkørende. Derfor er det vigtigt, at du også monterer MTB lygter både foran både en lygte til styret og en MTB hjelmlygte samt en god baglygte til din mountainbike.

Valg af cykellygter til MTB – Skovkørsel Nu har vi indtil videre fokuseret mest på lysstyrke (lumen) og placering af lygterne på din MTB. Der er dog mange andre ting, som du skal overveje, når du søger de helt rigtige lygter til mountainbike til dine spændingsfyldte cykelture. Som generelt råd skal du gå efter MTB-lygter, som har minimum 1000 lumen at gøre godt med. Alt derunder er primært til veje uden gadelygter og alm. Bykørsel med jævnt terræn.

Valg af lumen

Du skal selvfølgelig overveje antal lumen. Vælger du at have 2 ultraskarpe lygter på over 4000 lumen, svarer lysmængden næste til dagslys. Og så går der ligesom lidt af spændingsmomentet. Hvor meget eller kraftigt lys, du vil have, afhænger af dit mod, din eventyrlyst og ikke mindst af din erfaring. Derimod er 1000 lumen også meget lidt, men det kan godt gøre det ud for en forlygte til cykelstyret.

Udover lumen skal du dog også se på faktorer som lysets spredning på vejen (det kan man sammenligne med et kameras vidvinkel), batteritid, vægt, funktioner til indstilling af lysstyrke og antal LED’er.

Det er vigtigt med gode Led lygter til din MTB, men uden strøm dur helten (Lygten) ikke – så det er også vigtigt at få fundet det rigtige antal batterier til dine lygter , derfor: Find et batteri til din MTB lygte her

Vælg en LED lygter til MTB

Den mest populære type MTB lygte er en LED cykellygte til mountainbike. Med en LED MTB cykellygte kan du oplyse store dele af vejen foran dig, opnå et bedre udsyn og overblik og dermed få en endnu bedre oplevelse på din mountainbike. Det er også klart den type cykellygte til mountainbike, som vi vil anbefale, at du går efter – uanset hvad dine behov og ønsker ellers måtte være.

LED MTB lygter er utroligt populære, da de har den fordel, at de ikke udvikler så meget varme, som ældre typer. Det betyder, at de er meget strømbesparende, hvilket gør, at du kan have et mindre batteri med på din MTB tur.

Køb MTB lygter med variationsmuligheder

Du kan få glæde af en kraftig LED MTB lygte i flere sammenhænge end blot til natkørsel på din mountainbike. Du kan også montere et sæt cykellygter MTB på din normale cykel og dermed sikre dig, at du altid vil blive set ude i trafikken, når solen er gået ned.

Vælg en LED cykellygte som din vigtigste MTB lygte, og gerne den du skal have siddende på hjelmen, som følger dit hoved. En sådan LED cykellygte vil give dig det bedste overblik over vejen foran dig og den fedeste oplevelse i skovene. Leder du derimod efter en god baglygte, så tjek vores store udvalg ud her.

Du kan også komme i den situation at du mangler en forlængerledning eller et beslag til din MTB lygter – så find det du mangler her

God fornøjelse med din shopping her på Easy-light.dk. Der er helt sikkert en MTB lygte for dig også og til en pris, din pengepung kan være med på. Ellers er du velkommen til at kontakte Easy-light, hvis du har spørgsmål.

Skip to content