Håndlygter

Håndlygter er et genialt værktøj til dig, der er er spejder eller generelt udendørstypen og gerne vil på eventyr i den friske natur. Det er til dig, der gerne vil have en praktisk lygte til at lokalisere dit værktøj i din garage eller til dig, der skal lufte din hund efter mørkets frembrud.

Håndlygte

Håndlygter dækker over mindre lommelygter, du nemt, let og elegant kan have i din hånd og have liggende i garagen, i din jakkelomme eller have med i tasken på tur. Du kan få et bredt udvalg af håndlygter, som varier i lysstyrke, design og vægt.

En håndlygte til ethvert behov

Under og efter covid-19 har flere danskere fået øjnene op for gåture, shelterture, teltture og lignende udendørs aktiviteter og oplevelser, både herhjemme og i udlandet. Generelt er glæden for udelivet vokset. Er du en af dem, der har fået en forkærlighed for outdoor-livet, har du altid haft det eller nyder du blot gåture i mørket kan håndlygter være et godt bekendtskab.

Med disse lommelygter går du ikke på kompromis med lumen. Markedet af håndlygter har gennem de seneste mange år udviklet sig meget og du kan få håndlygter, som lyser lige så godt eller bedre end mange større lygter. Det gør håndlygten til en smart lommelygte at have med sig i mange situationer.

Du kan få håndlygter, der er genopladelige og du kan få håndlygter, der bruger batterier. Der kan være fordele og ulemper ved begge dele – batterier kan f.eks. være godt når du ikke er i nærheden af strøm – og det kan være en god idé at gøre op med sig selv om du er til det ene eller det andet.

En håndlygte kan være både vandtæt og stødsikker. En vandtæt lygte kan f.eks. være en fordel, hvis du er sejler og gerne vil have en lygte på din båd eller hvis du er fisker. En vandtæt lygte kan også være en fordel i regnvejr. Der er dog forskel på om din lygte kan tåle regn og om den kan sænkes ned i vand uden at tage skade. En stødsikker lommelygte har den fordel, at den kan holde til, at man taber den.

Hold øje med lumen

Når du skal vælge den rette håndlygte, kan lumen være et godt parameter at holde øje med. Lumen er den tekniske måleenhed for lysstrømen. Det er kort sagt antallet af lumen, der afgør hvor langt din lygte lyser. Huskereglen lyder, at jo højere antallet af lumen er, jo længere kan din lygte lyse. Du kan få gode håndlygter med alt fra 300 lumen og til over 4000 lumen. Nogle lygter kommer også med en indstilling, der lader dig vælge lysstyrken selvom det i sidste ende er lumen, der er det afgørende.

Forskellige håndlygter

Håndlygter er ikke bare håndlygter. Udover lumen laves håndlygter også i forskellige materialer. Nogle materialer er mere holdbare end andre og det vil have betydning for din håndlygte.

Som nævnt kommer håndlygter også i flere designs og funktioner. Er du på udkig efter en håndlygte, der kan lidt mere end bare at lyse, kan du få håndlygter med bl.a. indbygget kompas og en SOS-tilstand. Har du brug for både lys, kompas til orientering og at kunne sende et nødsignal – hvis du f.eks. er jæger – kan det være en fordel med en sådan lygte. En sådan lygte vil muligvis veje lidt mere end en lygte med færre funktioner, men til gengæld giver den dig muligheden for blot at tage din lygte med på tur og lade resten blive hjemme.

Skip to content