Gratis fragt ved ordre over 599.-

30 dages returret

4,6 på Trustpilot

Kundeservice: +45 9387 3600

logo

Spot til badeværelse som er IP65 godkendte

Her finder du godkendte spot til badeværelse. Easy-light.dk har et stort udvalg af LED spots til vådrum. Find de helt rigtige spots til dit behov.

Stort udvalg af spot til badeværelse

Når du ønsker at installere spots på badeværelset, er der flere ting, du skal tage højde for. De spots til badeværelset, du vælger, skal selvfølgelig imødekomme dine personlige ønsker og behov, men derudover er der også en række gældende lovkrav for montering af spots i vådrum, disse skal selvfølgelig også overholdes.

Hos Easy-light.dk oplever vi, at få mange spørgsmål fra kunder, der er i tvivl om, hvordan de vælger de rigtige indbygningsspot til badeværelset, vi har derfor valgt at besvare nogle af de hyppigst stillede spørgsmål her på siden.

Har du andre spørgsmål til indbygningsspot, eller har du brug for råd og vejledning vedr. hjælp til valg af spot til badeværelse, montering, installation, bestilling osv., så er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail.

Hvad er reglerne for spot på badeværelset?

Start med at måle loftshøjde i dit badeværelse.

Hvis der er over 2,25 meter til loftet på dit badeværelse, så skal du blot følge de regler, der er for montering af spots i resten af huset. Et badeværelse er inddelt i 4 zoner:

● Område 0 – 5 cm. over gulvet, i selve badekarret eller i en radius på 60 cm. fra brusehovedet.

● Område 1 – grænser op til område 0, det er bl.a. området på væggene over et evt. badekar og væggene i brusekabinen op til 2,25 meter. Område 1 strækker sig 60 cm fra område 0.

● Område 2 – begynder hvor område 1 slutter og strækker sig yderligere 60 cm. Du skal også være opmærksom på, at området omkring håndvasken klassificeres som område 2.

● Område 3 – Område 3 er resten af rummet samt alt over 2,25 meter.

Når du skal installere badeværelseslamper, LED spots, indbygningsspots eller en hvilken som helst anden form for belysning i badeværelset, skal den lyskilde, du bruger have en IP klassificering, der svarer til det område, som den skal installeres i.

Her ser du gældende IPX klassificeringer til de forskellige zoner:

● I zone 0 skal alle lamper minimum være mærket IP67.

● I zone 1 skal alle lamper minimum være mærket IP44.

● I zone 2 må der installeres lamper, der er klassificeret som IP24.

● I zone 3 gælder minimums klassificeringen på IP20, hvilket er minimum for alle lamper.

Skip to content