logo

Spot & Indbygningsspot

Her hos Easy-ligth.dk forhandler vi et stort udvalg af energivenlige indbygningsspot i høj kvalitet og flot design. Find og køb de helt rigtige indbygningsspots her.

Hvad er indbygningsspot?

LED indbygningsspots er en smart og nem måde at få effektiv eller tilpasset belysning i alle rum i boligen. LED Indbygningsspots er over de seneste år blevet mere og mere populære, netop fordi de både er praktiske og energibesparende samt giver et effektivt og flot lys.

Hvordan virker LED spots?

I forhold til traditionelle glødepærer, der bruger en glødetråd til at skabe lys, så omdanner en LED diode den elektriske energi direkte til lys, hvilket gør at den ikke bliver lige så varm. Det betyder også, at en LED diode har en levetid, der er meget længere end en almindelig glødepære. LED pærer holder faktisk op til 50.000 timer, og samtidig har de op mod 85% lavere el forbrug.

Den store energibesparelse er bestemt også en af årsagerne til, at denne type LED lyskilde er blevet så populær. En af de mange fordele ved LED spots er også, at de kan styres via en føler, dæmpes og evt. skifte farvetemperatur. Det kan for eksempel ske ved fatningen.

Hvordan monteres LED indbygningsspots?

Nogle spots skal du have en autoriseret el-installatør til at montere, men såkaldte lavvolts spots, altså på 12v og derunder, må du gerne selv installere, hvis du køber dem som et samlet sæt, hvor der følger vejledning med. Her vil det tydeligt fremgå af vejledningen, hvordan disse monteres. Det er vigtigt, at du ikke selv ændrer i det købte sæt ved f.eks. at forkorte eller forlænge ledninger, eller monterer

dem anderledes end beskrevet i de medfølgende instrukser.

Indbygningsspots i vådrum

Den store fordel ved indbygningsspots i vådrum er, at de ikke tager af loftshøjden, og derfor vælger mange denne type belysning.

Det eneste, du skal være opmærksom på er, at hvis der er under 2,25 meter fra gulvet, så skal de overholde den særlige IP kvalificering for belysning til vådrum.

IPX kvalificeringen fortæller noget om, hvor vandtæt en elektrisk enhed er.

IP44 er sprøjte-tæt og må monteres direkte over brusenichen, hvorimod IP67 er godkendt som helt vandtæt LED lys, ned til 1 meter.

Hvilken LED spot skal jeg vælge?

Inden du vælger LED spots er der et par ting, du skal være opmærksom på for at være sikker på, at du vælger de rigtige. Det er både praktiske og lovmæssige ting, men også i forhold til, hvad der passer til dit behov. Det kan f.eks. være:

● Indbygningshøjde – nogle spots er med indbygningshøjde på 63-65 mm, men man kan også få LED indbygningsspots med lav indbygningshøjde på 33-45 mm.

● Kelvin – angiver spottets farvetemperatur. Jo lavere kelvin, jo varmere lys. Typisk ligger spots på omkring 2700-3000 Kelvin.

● RA værdi – denne værdi angiver lysets evne til at gengive farver korrekt. En RA værdi på 80 vil ofte være passende.

● Er indbygnings spottet godkendt til installation direkte i isolering?

● Har du brug for dæmpbare LED indbygningsspots eller at kunne ændre farvetonen, så gå efter spots med denne funktion.

LED Indbygningsspots kaldes også Downlight LED, men det betyder ikke, at du kun kan få dem som nedadgående lys, nogle af dem fås nemlig også med kip, hvilket kan være en god ekstra funktion, hvis du har brug for det.

Hvad betyder kip?

Kip er en funktion i LED spotlys, hvor du kan vinkle lyset efter behov. Det kan f.eks. være for at oplyse et bestemt område, kompensere for en taghældning eller for at undgå at blænde.

Vores kundeservice hjælper gerne

Er du i tvivl om, hvilke spots du skal vælge, så kontakt os gerne. Vi elsker tilfredse kunder, og gør alt vi kan for at du skal føle dig helt tryg. Kontakt os på [wsb_phone] eller skriv på [wsb_email] og få råd og vejledning om dit valg af spot. Husk at du får fri fragt når du køber for over kr. 599,-

 

 

Skip to content