Gratis fragt ved ordre over 599.-

30 dages returret

4,6 på Trustpilot

logo

Stavlygte

Er du typen, der elsker at udforske naturen og vandre i bjerge og skove uanset tidspunkt på døgnet? Så synes vi bestemt du skal læse videre. En stavlygte kan være din bedste ven i mørket som vandre, spejder, politibetjent eller vagt.

Stavlygte

Det er en fantastisk lygte, der er anvendelig, praktisk til at hjælpe dig navigere gennem skovene eller bjergene og som giver dig et stærkt lys så det bliver nemmere at orientere dig. Men hvordan vælger man den rigtige stavlygte blandt vores forskellige modeller? Læs med her om de forskellige parametre, der udgør en god stavlygte – der er masser af muligheder til dig og dine behov.

Fordele ved stavlygter

En stavlygte er en praktisk og nem løsning, når du skal have ekstra lys med på farten. Med en stavlygte slipper du for at bære rundt på en stor lampe, og du kan ofte justere din stavlygte i højden, så den passer til dig og din højde. Skal du ud at vandre i mørke områder, er det dog vigtigt at vælge den rigtige stavlygte. Her er nogle ting du kan overveje:

1. Lysstyrke. Jo højere lysstyrke, desto bedre. Du vil ikke kunne se meget, hvis din stavlygte har en lav lysstyrke og en lav lumen. Se efter en stavlygte med minimum 1000 lumens.

2. Batteritid: Det er frustrerende ikke at have strøm til sin stavlygte, når du har allermest brug for den. Derfor er det en god idé at finde en stavlygte med en god batteritid på minimum 10 timer.

3. Vægt og størrelse: En stavlygte skal være let og handy at have med sig. Det kan derfor være en fordel at finde en der er nem at bære rundt. Størrelsen afhænger af hvor meget lys du har brug for, men som udgangspunkt bør din stavlygte højst veje 500 gram.

4. Vandtæthed: Langt de fleste stavlygter har en IP-klassifikation, som angiver hvor modstandsdygtige de er mod vand og støv. Det kan være netop være godt at se efter, hvis du er udendørstypen og vil bruge din stavlygte udenfor i al slags vejr.

Sådan plejer du din stavlygte korrekt

Når du har købt og investeret i en stavlygte, er det en god idé at pleje den korrekt. På den måde kan du få den til at holde i mange år. Der er flere tips til hvordan du kan gøre det. Først og fremmest er det en fordel at opbevare din stavlygte på et tørt sted, der er beskyttet mod kulde. Dette forlænger dens levetid og gør at den kan holde i mange år fremadrettet. Dette kan synes selvfølgeligt, men sørg så vidt muligt for at undgå at tabe din stavlygte eller udsætte den for unormale stød. Præcis som med en mobiltelefon. Selv om de fleste stavlygter er bygget til at modstå normalt brug og slid, kan et hårdt slag ødelægge den. Derudover er det en god idé jævnligt at kontrollere, at skruerne og andre små dele på din stavlygte er fastspændte. En løs skrue kan gøre det vanskeligere at fokusere strålen og kan betyde, at din stavlygte falder fra hinanden.

Skip to content