Gratis fragt ved ordre over 599.-

30 dages returret

4,6 på Trustpilot

MTB lygte til hjelm

Easy-light.dk har specialiseret sig i lys til ethvert formål. Mountainbik sæsonen kan virke alt for kort, men kan med masser af lys til både styr og hjelm forlænges til hele året. Køb din MTB lygte til hjelm her på Easy-light.dk og få den rigtige lygte til den rigtige pris.

Spar 23%
Original price was: 259.00kr..Current price is: 199.00kr..
Spar 50%
Original price was: 399.00kr..Current price is: 199.00kr..
Spar 20%
Original price was: 499.00kr..Current price is: 399.00kr..
Spar 40%
Original price was: 399.00kr..Current price is: 239.00kr..
Spar 32%
Original price was: 629.00kr..Current price is: 429.00kr..
Spar 33%
Original price was: 787.00kr..Current price is: 529.00kr..
Spar 28%
Original price was: 799.00kr..Current price is: 579.00kr..

Guide til at vælge den rigtige hjelmlygte

Sæsonen for mountainbike kørsel er alt for kort, hvis du spørger en passioneret rytter, men med mørkekørsel og en MTB lygte til hjelm kan man forlænge sæsonen betydeligt. For en der aldrig har prøvet det før, kan det måske virke helt skørt at køre rundt i skoven efter mørkets frembrud, men dertil har vi kun en ting at sige.

Prøv det!

Er du allerede MTB kører, så vil du opleve sporene på en helt ny måde, da dine sanser er skærpede, og har du ikke prøvet det før, så får du helt sikkert en oplevelse for livet. Inden du bevæger dig ud i mørkekørsel, så er der dog nogle ting, du skal have styr på. De fleste anbefaler, at der skal en god lygte på styret, og det skal der også, men hvad der er mindst lige så vigtigt, er din MTB lygte til hjelm.

Det ekstra lys er nemlig ret vigtigt, når du skal rundt i sving og evt. spotte rødder og andre forhindringer langs din rute. Hvordan du vælger den helt rigtige hjelmlygte, afhænger af lige så mange ting som, hvordan du vælger din cykel, dit tøj og din lygte til styret. Vi prøver derfor at give dig nogle gode tommelfingerregler her, men er du stadig i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte os på telefon eller mail, så rådgiver vi gerne yderligere.

Hvor mange lumen skal min hjelmlygte have?

Det første spørgsmål, vi møder fra vores kunder, er ofte, hvor mange lumen skal min hjelmlygte eller pandelampe have? Men faktisk er der mange andre ting, du også skal tage hensyn til. For at forsøge at besvare det skal du til mørkekørsel aldrig ned under 800 lumen. Din MTB lygte til hjelm behøver dog ikke at have lige så høj styrke, som den lygte du har monteret på dit styr.

Her er der nogle andre ting, du også bør tage højde for, inden du vælger:

Lysspredning – Til lygten på styret har du sikkert valgt en bred lyskegle, der lyser sporet godt op, men til din hjelm er det meget mere bevendt med en lygte med spot funktion, og et lys der rækker langt frem. Når du kører MTB, er det nemlig altid vigtigt, at du kan orientere dig godt fremad og ikke kun lige foran hjulet.

Batteriet – Din MTB hjelmlygte eller din pandelampe skal kunne lyse kraftigt på hele turen, det kræver selvfølgelig et godt batteri, så hold øje med driftstiden på lygten. Det er vigtigt med gode batterier til MTB lygter. Det er ofte her, at de lidt dyrere lygter og pandelamper adskiller sig fra de billige, men det kan altså godt betale sig at kaste lidt ekstra kroner efter en lygte, som har en god driftstid. Uanset hvad der det også værd at overveje et ekstra batteri.

Vægten – Ofte kan du købe en forlygte, der både er til montering på styret eller til montering på hjelmen, men her skal du kigge lidt på vægten, for mange af de lygter, der findes til montering på styret, kan godt være lidt tunge, og den vægt kan godt genere på toppen af hjelmen. En rigtig god lygte til montering på hjelmen skal helst ikke veje alt for meget. Du skal også huske at tage højde for, om du vil købe en, som er todelt eller ej, for her får du så ekstra vægt oven på hjelmen også.

Når man har vænnet sig til det, betyder det måske ikke alverden, men det bedste er altså en letvægts lygte.

Montering – Der findes forskellige monteringssystemer til de lygter, man kan købe til sin hjelm, og her er det vigtigt, at man vælger noget, der både er nemt, men som man også er sikker på sidder rigtig godt fast. Det kan virkelig være ødelæggende for turen, hvis man hele tiden skal stoppe op og korrigere på sin lygte.

Kan man få for meget lys?

Idéen med mørkekørsel er selvfølgelig den ekstra oplevelse, man får i mørket, men både for sikkerhedens skyld og for også at kunne føle sig tryg, så kræver det altså noget lys. Så kan man overhovedet få for meget lys? Det skulle man ikke tro, men jo det kan man faktisk godt. Der er et maksimum for, hvor meget lys vores øje kan opfange, uden at det begynder at kompensere ved at udelukke detaljer, og netop detaljer er jo vigtige, især hvis man kører på et smalt og kompliceret trail. Og kører du f.eks. med et alt for skarpt lys på styret, og et mindre skarpt lys på hjelmen, så vil du kunne opleve blindhed, når du drejer dit hoved for at se et andet sted hen, da du simpelthen har ødelagt dit nattesyn. Så kunsten ligger i at finde den gyldne mellemvej mellem for lidt og for meget lys.

De bedste hjelmlygter til MTB kørsel

MTB lygter til hjelm er et område, der hele tiden bliver forbedret, og her hos Easy-ligth.dk prøver vi kun at føre de allerbedste brands og hjelmlygter til de allerbedste priser som dels vort eget bran UltraLED og Magicshine. Du kan derfor finde hjelmlygter i flere prisklasser på siden og lade din økonomi afgøre, hvor meget du vil investere i lygter til mørkekørsel. Man skal selvfølgelig ikke gå på kompromis med kvaliteten eller lysmængde for at spare penge, men der er en væsentlig forskel på, om man kun har planer om at køre et par gange på et år, og om man kører på brede trails, eller om man er en rutineret rytter, der er ude flere gange om ugen og kører på smalle komplicerede spor.

5 fejl du ikke må begå, når du kører mørkekørsel

Inden du kaster dig ud i mørkekørsel, så er der nogle punkter, du lige skal huske at være opmærksom på. Hen af vejen skal du nok finde frem til do’s and dont’s af dig selv, men vi har samlet et par af de bedste tips til dig, der måske ikke har prøvet det før.

  • Tag aldrig alene afsted    –   Dette punkt er virkelig vigtigt, det er både sikkerhedsmæssigt uforsvarligt, og du ved aldrig, hvad der kan ske af uventede ting om natten, så sørg altid for at I er mindst to af sted på tur i mørket.
  • Undgå at fare vild    –    Selv om du kender skoven rigtig godt, så vil den helt sikkert se anderledes ud i mørke. Sørg derfor for at du har planlagt ruten hjemmefra og hold dig til den. Kør på opdagelse om dagen i første omgang, i hvert fald indtil du er rutineret ud i mørkekørsel.
  • Husk mad og drikke    –    En tur i skoven om aftenen eller natten kan være ret koldt, det kræver en del ekstra energi. Dine sanser og din koncentration er også skærpede, så husk at pakke nogle gode snacks eller et lille måltid til turen. Gerne lidt mere end hvis du er vant til at køre om dagen. Hav evt. noget varmt at drikke med. Det er ikke sjovt at gå sukkerkold under turen.
  • Husk din baglygte   –    Færdselsloven gælder også i offentlig skov, og her er en baglygte lovkrav. Du behøver ikke købe en kraftig lygte, men kan sagtens nøjes med en mindre diode lygte.
  • Valg af lygte   –   Du har sikkert hørt udtrykket: Undgå Kinalygter – det kan være fristende med de meget lave priser, men de helt billige Kina lygter holder sjældent, hvad de lover, hverken ift. lumen eller kvaliteten af batteri og ikke mindst så følger der ikke bytte og reklamationsret med.  Det ville være så ærgerligt, hvis din første tur bliver spoleret af dårligt lys.  Langt de fleste cykellygter produceres i dag i Kina, men der er meget stor forskel i kvalitet. De lygter EasyLight markedsføre er ligeledes produceret i Kina, men via vores gode samarbejde med vores producenter, så har vi fået udviklet vores brand UltraLED med nogle gode lygter og med en god garanti.
Skip to content