Gratis fragt ved ordre over 599.-

30 dages returret

4,6 på Trustpilot

Led indbygningsspot

Her hos Easy-light.do forhandler vi et stort udvalg af energivenlige indbygningsspots i høj kvalitet og flot design. Find og køb de rigtige indbyggede spots her.

see our different options here:

kitchen          bath        spot directly in insulation       built-in spot with GU10

built-in spot as set            spot outdoor         spot with philips cap

 

Hvad er en indbygget spot?

LED indbyggede spots er en smart og nem måde at få effektiv eller tilpasset belysning i alle boligens rum. LED Indbygningsspots er blevet mere og mere populære gennem de seneste år, netop fordi de både er praktiske og energibesparende og giver et effektivt og attraktivt lys.

Hvordan fungerer LED-spots?

Sammenlignet med traditionelle pærer, som bruger en glødetråd til at skabe lys, omdanner en LED-diode den elektriske energi direkte til lys, hvilket betyder, at den ikke bliver så varm. Det betyder også, at en LED-diode har en levetid, der er meget længere end en almindelig glødepære. LED-pærer holder faktisk op til 50.000 timer, og samtidig har de op til 85 % lavere elforbrug.

Den store energibesparelse er bestemt også en af grundene til, at denne type LED lyskilde er blevet så populær. En af de mange fordele ved LED-spots er, at de kan styres via en sensor, dæmpes og evt. ændre farvetemperaturen. Dette kan for eksempel ske ved stikkontakten.

Hvordan installeres LED indbyggede spots?

Du skal have en autoriseret elinstallatør til at montere nogle spots, men såkaldte lavspændingsspots, altså 12v og derunder, må du selv installere, hvis du køber dem som et komplet sæt, hvori der er en vejledning. Her vil det fremgå af vejledningen, hvordan disse er monteret. Det er vigtigt, at du ikke selv ændrer det købte sæt ved f.eks. at forkorte eller forlænge kabler eller installere dem anderledes end beskrevet i den medfølgende vejledning.

Indbyggede spots i vådrum

Den store fordel ved indbyggede spots i vådrum er, at de ikke forringer loftshøjden, hvorfor mange vælger denne type belysning.

Det eneste du skal være opmærksom på er, at hvis der er mindre end 2,25 meter fra gulvet, så skal de overholde den særlige IP-kvalifikation for belysning til vådrum.

IPX-kvalifikationen fortæller dig noget om, hvor vandtæt en elektrisk enhed er.

IP44 er stænksikker og skal monteres direkte over brusenichen, hvorimod IP67 er godkendt som fuldstændig vandtæt LED-lys, ned til 1 meter.

Se muligheder her i badeværelse og vådrum

Hvilken LED spot skal jeg vælge?

Inden du vælger LED-spots, er der et par ting, du bør være opmærksom på, for at sikre dig, at du vælger de rigtige. Det er både praktiske og juridiske forhold, men også i forhold til, hvad der passer til dine behov. Det kan for eksempel være:

● Indbygningshøjde – nogle spots har en indbygningshøjde på 63-65 mm, men du kan også få LED indbygningsspots med en lav indbygningshøjde på 33-45 mm.

● Kelvin – angiver stedets farvetemperatur. Jo lavere kelvin, jo varmere lys. Typisk er spots omkring 2700-3000 Kelvin.

● RA-værdi – denne værdi angiver lysets evne til at gengive farver korrekt. En RA-værdi på 80 vil ofte være passende.

● Er den indbyggede spot godkendt til montering direkte i isolering?

● Hvis du har brug for dæmpbare indbyggede LED-spots eller for at kunne ændre farvetonen, så gå efter spots med denne funktion.

LED indbygnings spots kaldes også Downlight LED, men det betyder ikke, at du kun kan få dem som nedadgående lys, nogle af dem fås også med tilt, hvilket kan være en god ekstra funktion, hvis du har brug for det.

Hvad betyder kip?

Kip er en funktion i LED-spotlights, hvor du kan vinkle lyset efter behov. Det kan for eksempel være for at oplyse et bestemt område, kompensere for en taghældning eller for at undgå blænding.

Vores kundeservice hjælper gerne

Er du i tvivl om, hvilke spots du skal vælge, så kontakt os venligst. Vi elsker tilfredse kunder, og gør alt hvad vi kan for at du skal føle dig helt tryg. Skriv, ring eller brug vores kontaktformular på siden, hvis der er noget du mangler svar på. Husk at du får fri fragt, når du køber for mere end 599 kr

se vores forskellige muligheder her:

køkken          bad        spot direkte i isolering       indbygget spot med GU10

indbygget spot som sæt            spot udendørs         spot med philips hue

Skip to content