Pandelamper og pandelamper til MTB

Skal du bruge en pandelampe til MTB? Eller skal du på løbetur i mørket? Eller skal du arbejde som skraldemand når det er mørkt? Eller skal du arbejde hvor det er mørkt?  Investér i en rigtig god pandelampe.

 

Pandelamper og pandelamper til MTB cyklen

Pandelamper er gode, fordi de lyser lige der, hvor du er. Derudover har du også hænderne fri til andre opgaver som at reparere din cykel, løbe en tur eller deltage i et nat orienteringsløb eller udfører dit erhverv.

Hvordan virker pandelamper

Pandelamper fås i mange forskellige modeller og typer. Nogle pandelamper er genopladelige. Dette er praktisk, hvis du skal ud på f.eks. en længere cykel- eller løbetur. Her skal du dog huske at medbringe en powerbank. Du skal dog vide, at genopladelige batterier ikke kan holde på lige så meget energi som almindelige batterier. I flere pandelamper kan du også skifte batterierne ud, så den drives af disse.

En lygte får oftest sit lys fra LED. Det kræver ikke meget strøm – og LED kan lyse med meget kraftigt lys. Desuden kan LED lyse med f.eks. både rødt og hvidt lys. Det røde lys bruger ikke lige så meget strøm som det hvide lys. Til gengæld kan du ikke se lige så lang frem med det røde lys, som du kan med det hvide lys.

Lysstyrken, der angives, er den maksimale lysstyrke. 300 lumen i lysstyrke indikerer en ret kraftig pandelygte. Dog vil din lampe ikke altid lyse med fuld lysstyrke. Jo mindre strøm, der er i batterierne, jo mindre kraftigt vil din pandelygte lyse. Du kan finde en tidsperiode på din lygte, som indikerer, hvor længe den kan lyse med maksimal lysstyrke.

Den rigtige pandelampe til MTB

Skal du cykle i skoven? Så anskaf dig en ordentlig og effektiv pandelampe til MTB. Du er langsommere til at reagerer i skoven i mørke, end når der er lyst. Derfor skal din lampe kunne lyse dine omgivelser op. Derudover bør du investere i en pandelygte, som opfylder lovkravet om 5 timers lys. Køb derfor ekstra batterier, så du altid er klar til en MTB-tur i skoven.

En pandelampe til MTB bør være justerbar. Her kan du justere fokus, når du cykler. Husk dog på, at meget kraftige pandelamper ikke er godkendt til brug som cykellampe. De kan blænde modkørende cyklister.

Når du har pandelampen på plads, så skal du også kigge efter en rigtig god MTB lygte til styret. Her kan du se nogle muligheder klik her eller nogle sæt muligheder klik her

Investér i en kraftig pandelampe

Du har primært brug for en kraftig pandelampe, hvis du skal på løbetur i skoven, løbe trail eller deltage i et orienteringsløb. Til løbeturen i skoven kan du komme langt med de små pandelamper. Her er en lysstyrke på 100 til 300 lumen nok. De små lamper sidder fast på et elastikbånd, som du sætter rundt om hovedet. Her er batteriet typisk integreret i lampen. Disse pandelamper er forholdsvis lette at bruge.

Skal du derimod løbe trail eller orienteringsløb, bør du investere i en kraftig lygte. Med 300 lumen er det nemt at orientere sig, og du kan også sagtens se, hvor du træder. Hvis underlaget til gengæld bliver ujævnt og mere teknisk, vil du værdsætte en kraftig pandelampe. Her må lysstyrken gerne nærme sig de 1.000 lumen.

Du kan også få en meget kraftig lampe med lysstyrker på mere end 3.000 lumen. Denne type lampe bruges ofte af orienteringsløbere. Den lyser så godt op, at det lige så godt kunne være dagslys.

Skip to content