Gratis fragt ved ordre over 599.-

30 dages returret

4,6 på Trustpilot

logo

Mit LED lys blinker, hvad gør jeg? Få svaret her

Del

Mit LED lys blinker, hvad gør jeg ??? Det kan være frustrerende, når man lige har investeret i nyt LED lys, fordi man gerne både vil spare penge på strømregningen og skabe lækker og flot belysning i hjemmet, men så sætter man det til, og så virker det ikke, eller det står og blinker. Hvad gør man så? I dette blogindlæg får du svar på de fleste spørgsmål om problemer med LED lys, der blinker og ikke vil tænde.

 

Hvorfor blinker mit LED lys?

Som udgangspunkt er der to væsentlige grunde til, at dit LED spot blinker. Det er de to grunde, vi her hos Easy-light.dk oplever som de hyppigste udfordringer.

● Du bruger en forkert lysdæmper

● Din driver eller transformator passer ikke til LED lys

En lysdæmper har ofte en minimumsbelastning. Den kan f.eks. være på 20 eller 30 Watt. Hvis du så har haft tilsluttet en eller flere pærer til denne lysdæmper, der sammenlagt har haft et højere antal Watt, så har det fungeret fint. I det øjeblik du skifter dine pærer ud med LED, så betyder det også, at der er meget færre Watt. Mange LED pærer bruger nemlig kun få Watt sammenlignet med halogenlys. Kobler du f.eks. 3 LED pærer af hver 2 Watt til din lysdæmper, er du kun oppe på 6 Watt, og du vil opleve, at din lysdæmper slet ikke virker, at pærerne ikke vil tænde, eller at dit LED lys blinker.

 

Har du den rigtige driver?

Hvis du har skiftet fra halogenspots og til LED pærer, så kan du også opleve store problemer, hvis du ikke har husket at skifte din driver eller transformator. Transformatoren transformerer strømmen om fra vekselstrøm til jævnstrøm. Men ligesom på lysdæmperen, er der også en minimumsbelastning på en driver. Har din driver været brugt til halogenspots er problemet sikkert det samme. Hvis dine LED pærer overhovedet vil lyse med den gamle driver, så kan det være, du oplever, at de blinker, flimrer og generelt bliver slidt meget hurtigt op. Derfor er det vigtigt, at du også husker at skifte transformatoren.

Hvorfor blinker LED pærer når de er slukket?

Hvis ikke det er fordi du har spøgelser i dit hjem, hvilket de færreste har, så må der være en anden grund til, at dine LED pærer blinker, når de er slukket, og bare rolig. Det er der også. Den logiske forklaring på dette fænomen kaldes krybestrøm, og det er lige så simpelt, som det lyder. Selv om du har slukket for afbryderen, kan der stadig krybe en lille smule strøm i dine ledninger. Du har sandsynligvis også haft krybestrøm i dine ledninger, før du fik installeret LED pærer, men måske har det ikke været nok til, at du har bemærket det. En LED pære bruger, som du allerede ved, ikke særlig meget strøm, og den er derfor mere påvirkelig overfor krybestrøm.

 

Hvorfor blinker LED pærer ved dæmpning?

For at kunne dæmpe LED pærer, skal pæren være dæmpbar og dæmperen være udviklet specifikt til LED. Mange af de lidt ældre lysdæmpere på markedet er udviklet til halogenpærer eller almindelige glødepærer og har slet ikke den rette teknologi til at dæmpe en LED pære. Derudover kræver de fleste af dem en minimumsbelastning, som LED pærerne ikke kan levere, da LED pærer jo bruger meget mindre strøm.

Hvordan undgår man at LED lys blinker?

Nu har vi skrevet lidt om de forskellige problemer, som kan være skyld i, at dine pærer blinker, men de fleste problemer har også en løsning. Nogle af dem er nemmere end andre. Er dit problem, at der er krybestrøm i dine ledninger, så kan det være, at du bliver nødt til at få fat i en elektriker, men det kan også være, at du selv kan klare problemet ved at installere en såkaldt kondensator. Derudover skal du sørge for:

● At din transformer/driver passer til LED lys

● At din lysdæmper, hvis du bruger sådan en, er lavet til LED teknologien

● At bruge en dæmpbar LED pære ● At dine LED pærer og indbygningsspots er i en god kvalitet

Er disse tre ting i orden, skulle du helst ikke opleve problemer med spots, pærer, LED armatur, der blinker, eller andet. I så fald vil et besøg af elektrikeren nok være det bedste, da der så kan være fejl i installationen, som vi af gode grunde selvfølgelig ikke kender til.

Find produkter i høj kvalitet

Her hos Easy-light.dk går vi op i LED lys af høj kvalitet og gerne til priser, der er så lave som mulige. Du kan finde et stort udvalg af LED produkter, som f.eks. LED lysbånd, LED strips, LED indbygningsspots til hele boligen, både ude og inde. Vi udvider hele tiden vores sortiment med nye spændende produkter, som du kan bruge til at skabe den helt rette stemning og belysning i dit hjem. Mangler du noget, er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os på telefon eller mail. Så ser vi hvad vi kan gøre.

Relateret artikler
Cykellygter regler i 2023

Regler for cykellygter Der findes selvfølgelig en række regler for cykellygter for at de kan

Skip to content