logo

De bedste 3 LED indbygningsspots 2023

Del

Skal du have indbygningsspots udendørs, indendørs i køkkenet, i stuen, i et vådrum eller et badeværelse, så læs vores guide herunder til, hvordan du finder og vælger de bedste LED indbygningsspot

Sådan finder du de bedste LED indbygningsspots

Du kan sagtens læse en masse på nettet, inkl. her på vores side, om hvilke indbygningsspots, der er bedst i test, men som med så meget andet, kommer det i sidste ende både an på dine behov og dine personlige ønsker.
Ofte når der bliver lavet en liste over, hvilke indbygningsspots der er bedst i test, så er der en prioritetsrækkefølge man tester efter. For nogen er prisen vigtigere end designet, mens det for andre igen er vigtigere, hvor nemt det er, at montere det enkelte indbygningsspot.
Derfor synes vi, at du skal vide lidt mere om, hvad du bør kigge efter. Efter vi afslører vores top 3, kan du læse en guide om, hvad du skal kigge efter, når du skal finde de indbygningsspots, som du synes er bedst.
Har du ikke lyst at læse om, hvordan du vælger de bedste LED indbygningsspots alligevel, så kan du også bare hoppe direkte over i webshoppen og se vores udvalg af spots og indbygningsspots her.

Her kommer vores top 3 til LED indbygningsspots

I vores top 3 liste over de bedste LED indbygningsspots, har vi forsøgt at prioritere efter en balance mellem både kvalitet, design, pris og funktioner.

1. COMFORT smart indbygningsspot 6w Hvid highend

Dette spot er helt klart favoritten, pga. all round anvendelsesmulighederne og det helt igennem lækre design.

 • Et rigtig flot indbygningsspot i et lækkert design
 • Dæmpbart
 • IP44 klassificering gør at det kan monteres stort set overalt
 • Markedets laveste indbygningshøjde på kun 30 mm, hvilket giver dig frit spil i fht. montering

2. Indbygningsspot i børstet stål til GU10 LED med KIP

 • Indbygningsspot med kip – særligt egnet til montering i køkken, da du kan få et koncentreret arbejdslys, der hvor du har brug for det
 • Gu10 fatning for nem udskiftning af pære
 • Et downlight LED indbygningsspot til en rigtig fornuftig pris hvor alle kan være med
 • Nem montering grundet fjedre til fastgørelse
 • Flot design, der passer godt til de fleste køkkener

Se resten af vores udvalg af indbygningsspots til køkkenet her, hvis det ikke lige er det rigtige spot for dig.

3. Udendørs spot Antracit LED-downlight GU10

 • Udendørs spot i en flot diskret farve
 • Indbygget lyskilde med lang levetid
 • Nem montering grundet praktisk tilslutningsboks
 • Lav indbygningshøjde gør det nemt at montere spottet præcis hvor du har lyst

Du kan også se resten af vores udvalg af udendørs LED indbygningsspots her.

Dette bør du kigge efter, når du vælger LED indbygningsspots

Når du køber LED indbygningsspots, eller downlight spots som de også kaldes, er der flere ting du bør gå efter ud over pris, farve og design.
For at finde de LED indbyngingsspots, der passer bedst til dine behov, bør du også kigge efter ting som:

 • Er LED spottet med indbygget lyskilde, eller vil du selv finde en lyskilde?
 • Hvilken sokkel skal der bruges på pærerne?
 • Hvad er indbygningshøjden?
 • Hvilke funktioner skal spottet have – f.eks. dæmpbart eller med kip
 • Intelligent styring af dine spots
 • Må indbygningsspottet bruges på badeværelset?

Lyskilde til LED spots

LED Spots med indbygget lyskilde har den fordel, at de er nemme at montere. Her har du ikke brug for ekstra sikring i form af f.eks. en safeboks eller andet.
Du kan dog også vælge indbygningsspots, hvortil du selv skal finde en lyskilde. Det har de fordele, at du selv kan vælge mellem flere ting som f.eks.:

 • Pærens RA værdi, altså farvegengivelsen
 • Antal Lumen, der er en måleenhed for lysets styrke, ligesom watt
 • Farvetemperatur
 • Levetid – antal timers brændetid

Indbygningsspots med forskellige sokler

230v indbygningsspots bruger ofte pærer med en GU10 fatning. Her er pæren nem at skifte, den vrides blot løs og den nye vrides ind.

Derudover kan man også få en GU5,3 og en GU4 sokkel, hvilket ofte ses i loftspots.

Indbygningshøjden på LED indbygningsspots

Når du skal vælge de bedste LED spots, er det jo ret væsentligt, at du får valgt nogen, som rent faktisk kan monteres i din bolig, der hvor du ønsker dem monteret.

Derfor skal du holde øje med indbygningshøjden, der kan svinge fra 30 mm. til 120 mm. Der kan altså være ret stor forskel på, hvad de fylder, og dermed hvor det er muligt for dig at montere dem.

Ekstra funktioner

Hvis du f.eks. ønsker at få dæmpbart LED, skal du holde øje med, om indbygnings spottet er kompatibelt med forskellige lysdæmpere, eller om der er en indbygget dæmperfunktion.

Det er også muligt at få LED indbygningsspots med kip, så du kan styre i hvilken vinkel lyset falder. Det kan være smart, hvis du skal have koncentreret arbejdslys eller ønsker at bruge dine indbygningsspots til at skabe en særlig stemning i f.eks. stuen.

Intelligent styring af dine indbygningsspots

Det bliver efterhånden mere og mere normalt at vælge LED indbygningsspots med intelligent styring, altså pærer du kan styre via din wi-fi eller en app på din telefon.
Her er det muligt at gøre ting som:

 • Farveskift
 • Sluk/Tænd
 • Dæmp/Skru op
 • Tidsindstillet lys

Særlige regler for indbygningsspots, der skal bruges i vådrum

Hvis du leder efter de bedste LED indbygningsspots til badeværelset, så skal du huske at der gælder særlige regler for montering af LED indbygningsspots i vådrum.
Badeværelset er inddelt i 4 zoner, alt efter hvor vådt der er. Er der over 2,25 meter op til loftet, så må du montere helt almindelige spots i loftet, men derudover gælder der regler om Indbygningspottets vandtæthed.
IP67 er de allermest vandtætte indbygningsspots og må f.eks. monteres inde i brusekabinen, men IP44 er kun sprøjtetæt og må f.eks. monteres i loftet eller over spejlet osv.
Skal du finde de bedste LED indbygningsspots til vådrum bør du derfor sætte dig ind i reglerne for IP-klassifikationer af LED indbygningsspots, inden du vælger at montere indbygningsspots.

Se vores indbygningsspots til vådrum og badeværelse her.

Pris, kvalitet og farve

Vi startede med at sige at pris, kvalitet og farve er individuelle ting at gå efter, når du leder efter et indbygningsspot, og det er også ganske rigtigt.
Når det er sagt, så kan prisen jo helt klart have en betydning for, hvilke indbygningsspots du vælger, især hvis du skal ud og have mange på en gang.
Her hos Easy-light.dk har vi forsøgt at finde LED indbygningsspots i højeste kvalitet, for at kunne sælge dem til dig til de bedste priser, du finder på nettet.

Få hjælp til at vælge

Husk at vi hos Easy-light.dk altid står klar til at hjælpe dig med at vælge de helt rigtige indbygningsspots til lige netop dit behov.
Klik ind og se vores store udvalg af indbygningsspots, og er du i tvivl om noget, så husk vi sidder klar ved telefonen eller på mail.

FAQ

Hvad er de bedste led indbygningsspots i 2023?

Vi vil klart anbefale vores COMFORT smart indbygningsspot 6w Hvid highend, som et af markedets bedste indbygningsspots.

Men som du kan læse i vores guide til de bedste LED indbygningsspots, så kan det være meget individuelt, alt efter hvad du vægter højes.

Relateret artikler
Skip to content