Lygte test til MTB – 7 råd til at finde de bedste MTB lygter til dig i 2023

Del

Få vores 7 bedste råd til at få købt de bedste MTB lygter i 2023 til sikker og sjov MTB natkørsel. Er du på udkig efter et par kraftige mountainbike lygter? Se vores Lygte test til MTB anbefalinger i artiklen!

Cykellygter til MTB giver dig nye muligheder

Er du på udkig efter et par virkelig kraftige MTB cykellygter, som kan bruges til mørkekørsel? Så er du kommet til det helt rette sted. Her hos Easy-light går vi meget op i at hjælpe vores kunder med at få købt det rigtige udstyr til en sikker og sjov MTB tur. Det giver dig nye muligheder for at køre, selvom mørket er faldet på, og med de rigtige lygter får du god sigtbarhed.

Med et par stærke MTB cykellygter bliver du klar til at vove dig ud i sjove, udfordrende og sikre eventyr på skovstierne med din mountainbike. Vælg de rigtige lygter til din mountainbike med hjælp fra vores ’MTB lygte test’. I vores lygte test til MTB gør vi det lettere for dig at vælge mountainbike lygter til din MTB, racercykel eller gravel bike.

Vi har samlet vores 7 bedste råd til at finde de bedste mountain bike lygter. Fokus i vores Lygte test til MTB har været på MTB lygter til styret og MTB lygter til hjelmen, da de har den absolut største betydning for både din og andres sikkerhed. Samtidig er det også forlygterne, der betyder mest for, hvordan du oplever cykelturen. Du skal naturligvis også altid sørge for at have en kraftig baglygte på din mountainbike, så du også er synlig for bagfrakommende.

Easy-light sælger nogle af de kraftigste og bedste MTB lygter, der findes på markedet i 2021. Vi kommer med vores bud på de bedste cykellygter til MTB ud fra de 7 råd. Alle de MTB lygter, der indgår i vores test af MTB lygter, kan du købe her hos Easy-light. Først gennemgår vi vores 7 bedste råd til at finde den bedste MTB forlygte. Dernæst opsummerer vi de produktforslag, vi har givet undervejs. Se også vores korte FAQ i slutningen af indlægget.

1. Se på andre faktorer udover Lumen

Lumen er en vigtig faktor – du vil naturligvis gerne have lys nok, når du kører din aften- eller nattetur, men du skal undgå udelukkende at fokusere på antallet af lumen, når du vælger cykellygter til din MTB. Der er nemlig en lang række andre faktorer, der er vigtige. Du skal simpelthen se på det samlede hele af alle cykellygtens specifikationer og holde det op imod det behov, du går efter at få dækket ved køb af din MTB lygte.

Det kan nemlig variere meget fra person til person, hvad man foretrækker. Skal du fx cykle meget langt, er det selvfølgelig vigtigt, at du har et godt batteri til din MTB lygte, eller som vi ofte anbefaler, at man anskaffer sig et ekstra batteri til hver af sine lygter, så et batteriskifte på turen er muligt.

Lumen er vigtigt at overveje. Det er antallet af LED i lygten og kvaliteten af disse LED, der er afgørende for den lumen, som lygten kan lyse med. LED afgiver et antal lumen, men selve lygtens opbygning har også en betydning for, hvordan lyset sendes ud af lygten, eksempelvis om lyset spredes meget, eller om det er en mere direkte fremadrettet lyskegle.

Hvor mange lumen skal en forlygte have?

Forlygten til styret skal som udgangspunkt gerne have en så kraftig lygte som muligt, i nogle anbefalinger skrives der minimum 800 lumen, men igen lygtens kvalitet er afgørende herunder de LED der sidder i lygten – vores anbefaling er MTB lygter med min. 4 LED.

En anden grund til, at du ikke kan nøjes med at se på antallet af lumen, er, at en cykellygte med 2000 lumen godt kan opleves, som om den lyser meget kraftigere end en cykellygte på 4000 lumen. Det kan den, fordi lyskeglen eller lysets spredning har stor betydning for, hvor kraftigt cykellygten opleves.

Vil du være sikker på, at sporet er godt lyst op med din lygte på styret?

UltraLED MTB 10.000 er et prismæssigt fornuftigt køb. Den er med 10 LED, der hver leverer 1000 lumen. Sættet leveres med et kraftfuldt batteri, der giver op til 2 timers køretid. Lygten har desuden en praktisk batteriindikator, der fortæller, når den har under 30 % tilbage. UltraLED MTB 10.000 kan også købes i en version, hvor der medfølger to batterier.

Går du efter et lidt mere highend produkt, så er en af de følgende 3 lygter en mulighed:

Magicshine Monteer 5000

Magicshine Monteer 3000

Magicshine MJ 906s

men det er også i en helt anden prisklasse end UltraLED lygterne

2. Overvej en lygte uden kabel

Det er helt klart en overvejelse værd med MTB lygter med et indbygget batteri – altså uden et eksternt batteri, som skal monteres på styret og kobles sammen med lygten. Der er ingen tvivl om, at det er super praktisk. Udfordringen er, at der ikke findes ret mange lygter på markedet, som har en batterikapacitet, der giver mulighed for en længere cykeltur med strøm nok på batteriet og som lyser lige så kraftigt som MTB lygterne med eksternt batteri.

Et godt valg kunne være UltraLED MTB 200, som leverer 800 lumen. Den har et indbygget batteri med op til 4 timers lys. Lygten er primært beregnet til montering på styret, men kan med lidt praktisk håndelag også benyttes som pandelampe / hjelmlampe. Vi har flere kunder der benytter denne lygte som træningslygte på en tur på 1-2 timer eller simpelthen køber den som en reservelygte, hvis en af hovedlygterne løber tør for strøm.

Lygten er forholdsvis ny, men vi har fra brugere fået gode tilbagemeldinger.

Andre muligheder kunne være: Magicshine Allty 2000 eller UltraLED Kejser cykellygte

 

3. Hav minimum 2,5 timers lys med dig

Batteriet er også noget af det, der diskuteres meget. Der diskuteres batteriets størrelse, batteriets levetid eller såkaldt runtime samt batteriindikator. At løbe tør for strøm midt under en cykeltur på MTB – og så endda midt om natten i mørke – er noget af det værste, en MTB rytter kan forestille sig.

Sørg for at have minimum 2,5 timers lys. Det mindsker risikoen for, at batteriet går tør under en MTB cykeltur. Du kan endda vælge en MTB lygte, som har batteriindikator, som tydeligt viser dig, hvor meget strøm der er tilbage. Nogle viser det i et LED-display, mens andre har fx en rød og en grøn diode, der indikerer strømniveauet.

Det er derfor vores anbefaling, at man altid har et ekstra batteri ( ved lygter med eksternt batteri), at man overvejer meget om lygte nr. 2 vil være en god idee og alternativt at man køber en reservelygte – så vil man ikke være helt lost hvis uheldet er ude!

4. Vælg en trådløs fjernbetjening af lysstyrken

Det kan være en stor aflastning og kærkommen hjælp at vælge en cykellygte med trådløs fjernbetjening. Det betyder nemlig, at du vil kunne justere lysstyrken på din cykellygte undervejs på cykelturen – uden at du behøver at slippe styret. Det er både praktisk og mere sikkert. Dog skal det nævnes, at der ikke findes ret mange lygter på markedet som har denne funktionalitet og at de er kostbare i indkøb.

5. Vælg en mindre cykellygte til montering på styret

Selv om der er sket meget ift. udvikling af ekstremt gode cykellygter til MTB de seneste år, er vægten stadig en faktor, du skal tage højde for. MTB mørkekørsel giver mange rystelser. Det betyder, at hvis lygten, som du vælger, er tung, skal du sikre dig, at lygten er godt fæstnet på dit styr. Når cykellygten sidder godt fast, undgår du samtidig, at cykellygten laver ridser på din dyre MTB.

Det er som udgangspunkt ikke tilfældet for vores lygter at de er for tunge de ligger mellem godt 60 gram og op til ca. 270 gram for vores UltraLED lygter. Et eksempel på en meget let lygte er UltraLED MTB 2000 cykellygte, som leveres inkl. externt batteri. Det er en lille kompakt bestseller, som giver rigtig godt lys på vejen.

6. Vær sikker på at hjelmlygten sidder godt fast

Her vil vi blot nævne, at du skal sikre dig at din hjelmlygte er monteret godt og sikkert på din hjelm eller hvis du benytter det medfølgende justerbare pandebeslag at det sidder godt fast på hjelmen evt. med nogle strips. Du skulle jo gerne sikre dig at din lygte ikke sidder at ryste alt for meget mens du kører.

7. Overvej hvor meget du vil betale for din MTB lygte

En sidste ting, som for mange også er noget af det vigtigste, er, hvor mange penge, du vil ofre på lygten. Prisniveauet ligger mellem ca kr. 250,- og op til lige under kr. 2.000 – så det er muligt at finde lygter til enhver smag og pengepung.

Relateret artikler
Skip to content